real time web analytics


                   

      
B O U L E


Boule eller pétanque som är en variant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad "lille". Det moderna spelet har sitt ursprung i Frankrike. Ordet boule är egentligen det franska ordet för klot.                      

                                        

KUL MED KULOR   fotogalleri

En vacker försommardag 6 juni företog ett femtiotal MPF-boulare en utfärd till Smakbyn i Kastelholm. Strålande solsken och lika strålande humör berikade dagens äventyr. Innan det var dags för en kulinarisk upplevelse i den vackra matsalen fick alla deltagare tävla med två kast mot "lillen". Ingen lätt uppgift med tanke på grovgrus underlaget. I särklass överlägsen segrare blev Maj-Gret Wikstrand med ynka 4 + 7 = 11 cm från målet. Två blev Erik Eriksson och god tre Raymond Mattson.Krögaren Micke Björklund stod som vanligt upp med riktigt god mat som bestod av valfritt fisksoppa eller slottsstek.  Veteranen Birgit Eriksson uppvaktades av ordf S-E Mattsson med blombukett med anledning  av hennes 85-årsdag.  Fotona nedan, som undantagsvis tagits med nyinköpt smarttelefon. Därav kanske inte lika bra bildkvalitet

Sirpa Sindén pristagare - boule.

Tävling i Eckerö med 180 deltagare med 60 lag Här guldlaget med MPF:are

Bouleåret 2016
Så har ett år gått igen med mycket boulespel både inne och ute. Under januari t.o.m April och Oktober t.o.m December håller vi till i Baltichallen där vi spelar på mattor, man får inte den rätta känslan för boule då det rullar lite för lätt men vi träffas och trivs i väntan på egen hall.
Egen hall ja, det är ett önskemål som vi måste börja få till stånd inom en snar framtid. Vi har besökt flera små orter s.s. Öregrund, Rimbo och Norrtälje som alla har egen inomhushall med grusbanor så varför skulle inte Mariehamn ha en egen hall, vi är iallafall ca 100 spelare idag så det finns underlag.
Den 31 mars besökte vi SPF Falken i Öregrund och hade en riktigt trevlig dag med mycket boulespel i deras fina hall.
Den 4 april deltog vi som vanligt i ”Vårcupen” i Eckeröhall med 8 - 10 lag men denna gång utan någon topplacering.
Under april började vi med hjälp från Staden att bygga ut området söder om boulebanorna med plattor och 2 nya bord med bänkar så att alla har möjlighet att sitta vi kaffepausen, (mycket lyckat).
Måndagen den 2 maj började vi spela på våra fina banor vid Sv.Konsulatet och där spelar vi 2 ggr i veckan (varje måndag och torsdag).
Vi har haft besök av många klubbar från Sverige under sommaren som alla har berömt våra fina banor.
Den 18 - 19 maj var vi arrangörer för Vikinglinjens Trophycup som spelades på sandplanen vid Strandnäs skola och
den 25 - 26 maj var vi igen arrangörer för Eckerölinjens Seniorcup som även den spelades på sandplanen vid Strandnäs skola. Tyvärr så var det sista gången som vi kunde vara där p.g.a att nu har halva planen belagts med konstgräs,
så nästa års stora tävlingar kommer att arrangeras i Eckerö.
Den 25 augusti skulle vi arrangera ÅM i boule med vädret ville annorlunda så tävlingen flyttades till 8 september. Hela 35 Åländska lag ställde upp och 2 av våra lag från Mariehamn belade topplatserna.
Tisdagen den 13 september var vi 8 lag till Björklinge och deltog i ”Boulens Dag” en jättestor tävling med nästa 200 lag, tyvärr stannade priserna i Sverige men det är mycket lärorikt att deltaga i sådana tävlingar.
Måndagen den 5 december åkte vi till Rimbo för spela i deras fina hall och kanske julhandla litet och fredagen den 9 december äter vi jullunch i Röda- korsgården.

Jag önskar Er alla ETT GOTT NYTT BOULEÅR Sven-Erik