real time web analytics

                         Resor & utflykter
                        

 

Resor.
Under årens lopp har det blivit många resor på den åländska landsbyggden. Även enstaka skärgårdturer till Brändö, Kökar och Vårdö. Hemliga bussresorna var, och är fortfarande mycket populära. Det är en heldagstur med för deltagarna okända mål och sevärdheter. De går oftast på lite mindre byavägar där man inte till vardags färdas alltför ofta. Busstoppen företas kanske i någon lummig lund eller en skyddad havsvik för en fikapaus, eller på ett pittoreskt gårdscafé.
   Intressanta resor planeras även både i öster- och västerled. Under våren och sommaren gör vi utfärder i vårt vackra landskap. Pensionärsförbundets seminarium och kulturresa till Stockholm med Seniorskeppet i oktober 2017 kommer föreningens medlemmar att delta i för att få samhörighet och kunskap om andra föreningars verksamhet.

Juni 2010 hemliga bussresan med stopp vid Stall Aftonsol i Tellholm, Hammarland

Våren 2016 Utfärd med buss o skärgårdsfärja till Föglö med bl.a lunch i rest Seagram i Degerby

Hemliga bussresan 2011 till bl.a Norra Åland/Geta med besök i hembyggdsmuseum och lunchoch musikunderhållning i Café Pettas i Finnö

Kaffepaus hos Ollas  i Lumparland juni 2012
 

Buss-stopp i Godby  med kaffe med dopp i  Kongresshotellet

Posering utanför bussen vid Lumpalands kyrka - sommaren 2012

Även den lilla kommunen Kökar, långt ute söder om fasta Åland - KÖKAR hade en pensionärsförening som lydde under Mariehamns pensionärsförening - en så kallad underavdelning som fungerade i många år med duktiga aktiva äldre kökarsbor. Med tiden blev tillväxten lite skral, så nu har den föreningen gått i vila tillsvidare. MPF styrelse besökte dem ett antal gånger.Senast i april 2009.

  år 2012 Ännu en hemlig tripp ut på landet. Denna gång till Lemland  Besök vid Titti Törnroos  fantastiska trädgård
 

Sommaren 2009  En riktig skärgårdtur med många äventyr på  smala slingrande byvägar. Besök i Vårdö vackra kyrka samt en läcker lunch  bestående av dillstuvad potatis med nyfångad och stekt abborrfile.